Khamis, 21 April 2011

Tikam mati jiran sebar aksi seks

SANDAKAN: Tindakan seorang lelaki merakam aksi hubungan seks jirannya dengan telefon bimbit dan menunjukkannya kepada anak pasangan terbabit serta jiran membawa padah apabila dia ditikam lapan kali hingga menemui ajal oleh tetangganya itu.
Kejadian berlaku kira-kira jam 7.30 malam kelmarin di Kampung Bukit, Jalan Batu 2 1/2, di sini, dan mangsa yang dikenali sebagai La Kampo, 47, mati dalam keadaan ngeri akibat enam tikaman di perut serta dua di lengan.

Difahamkan, pada kira-kira jam 12 tengah hari sebelum kejadian, La lalu di tepi rumah suspek dan ternampak dia melakukan hubungan seks dengan isterinya.

La mencuri rakam aksi itu menggunakan telefon bimbit.

Pada kira-kira jam 7 malam, La yang tinggal tidak jauh dari situ, pergi ke rumah suspek dan menunjukkan rakaman video seks berkenaan kepada anak lelaki suspek yang berusia 17 tahun.


Pembaca : yang pergi tunjuk kat anak dia buat pe...
Penulis : kadang-kadang terlalu taksub sampai lupa bahaya yang bakal menimpa...

Para pembaca-pembaca sekalian, sekiranya anda ada mengambil gambar kawan-kawan, gambar sendiri, atau pun tiba-tiba ada gambar aksi lucah saudara yang lain. Penulis sarankan padam terus, padamkan pada handphone atau komputer anda dan juga padamkan pada memori anda.


Perkara sedemikian bukan satu yang relevan untuk di buat lawak atau di kongsikan dengan kawan-kawan atau pun anak beranak. Kita sedia maklum, tiada siapa yang mahukan gambar bogelnya tersebar, lebih-lebih lagi gambar melakukan persetubuhan. Ia merupakan sesuatu yang private yang sepatutnya hanya tuan punya badan yang tahu.

Kita boleh mengatakan seribu satu alasan untuk menyimpan dan menyebarkan gambar orang lain. Di sini penulis memberi satu sahaja alasan untuk tidak melakukannya, iaitu menutup aib orang lain. Ini kerana, sekiranya kita tidak dapat berkata yang baik tentang seseorang, lebih baik kita diam. Dan islam juga mengajar untuk menutup aib orang lain.

Dalam zaman berteknologi tinggi ini, tidak mustahil satu hari nanti gambar anda juga ada di tangan orang lain. Apa yang anda mahu orang ini lakukan? sebarkan atau tutup aib anda?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan