Rabu, 25 Julai 2012

Bapa rogol dua anak di tahan


Utusan Malaysia
MUAR 24 Julai - Seorang bapa sepatutnya menjadi pelindung bagi keluarga dan bukannya pemusnah.
Namun, tindakan seorang bapa di sebuah kampung di Parit Jawa, dekat sini yang tergamak merogol dua anak perempuannya termasuk salah seorang daripadanya merupakan orang kurang upaya (OKU) amat tidak berperikemanusiaan.
Mangsa berusia 26 tahun dan tidak bekerja itu menjadi pemuas nafsu bapanya sejak setahun lalu manakala adiknya yang OKU berusia 23 tahun menjadi mangsa sejak seminggu lalu.
Lebih menyedihkan apabila si kakak turut menjadi saksi perbuatan keji bapanya ke atas adiknya di dalam sebuah bilik di rumah mereka.
Menurut sumber, mangsa tidak dapat mengelak perbuatan bapanya kerana suspek akan bertindak kasar jika mereka enggan menuruti kemahuannya.
...Pembaca     :  kalau macam ni, dengan siapa anak-anak tu nak bergantung? 
Penulis        :  islam menyediakan jalan penyelesaian yang sebaik-baiknya.... pikirkanlah 


Zaman yang serba moden, dan serba nak canggih tidak lupa juga serba nak vouge the vast. ramai yang terlalu mementingkan taraf, kedudukan dan pandangan orang ramai terhadap diri. terlalu bimbangkan perkara-perkara tersebut, mereka mengabaikan fitrah sebagai seorang manusia

merujuk kepada berita di atas, islam sudah terang dan nyata memberikan jalan keluar untuk  menghadapi situasi. Dalam menangani nafsu, kita di minta berpuasa bagi yang tak mampu, bagi yang mampu berkahwin, bagi yang sudah berkahwin, berkahwin lagi.

akan tetapi, isu berkahwin ramai merupakan satu perkara yang di pandang aneh dan agak sukar untuk di terima. bagi isteri pula meletakkan pelbagai syarat untuk suami berkahwin lagi sedangkan kepuasan suami tidak dapat di penuhi.

bagi wanita yang kurang didikan agama, atau mungkin menerima pengaruh luar yang agak kuat. Mengambil langkah untuk berfoya-foya dengan ramai lelaki dan mungkin suami orang.
dengan meletakkan alasan " kalau lelaki boleh buat kita pun boleh buat".

ini adalah masanya untung memandang lebih berat isu ini, terutamanya bagi yang belum berkahwin. permudahkan lah perkahwinan itu , tak perlulah hantaran yang tinggi, majlis yang mahal mahal. kerana yang perlu di fokuskan ialah, melayari bahtera perkahwinan dan bukannya meraikan kedatangan bahteraTiada ulasan:

Catat Ulasan